Jak si nechat ušít košili či oblek na míru

Zpět na Blog

Zavolejte nám a objednejte si osobní schůzku v našem showroomu. Prohlédnete si nabídku materiálů na košile, ukážu vám ty nejslušivější střihy a vezmu vám míry na perfektní košili či oblek. Zároveň vám poradím spoustu vychytávek: Nechcete k modré košili kontrastní žlutý límeček? Co kdybychom manažerské bílé košili obšili knoflíkové dírky černou barvu? Stále elegantní, ale přitom originální a šik. Za 14 dní bude košile hotová, doporučím ji osobně. U obleku bude potřeba ještě jedna zkouška, o to lepší ale bude výsledek.

 

Domluvte si osobní schůzku

Většina mých zákazníků zavolá a domluví se na čase osobní schůzky. Samozřejmě je možné navštívit showroom bez objednání, prohlédnout si materiál, podívat se na vzorové košile nebo se prostě přijít poradit. Pokud ale přijdete bez předchozí domluvy, může se stát, že budu mít jinou schůzku a vy budete muset chvíli počkat. Objednaní zákazníci mají vždycky přednost.

Blog

Materiál i střih košile budeme vybírat zejména podle toho, kam budete košili nosit. Chcete pohodlnou košili, kterou si jednou týdně vezmete k riflím? Nebo to bude váš dress code, protože denně chodíte v obleku?

 

Vybereme vhodnou látku

Nejprve si ujasníme, o co budete mít zájem. Chcete košili, oblek, kravatu, nebo rovnou všechno dohromady? Pokud budeme šít košili, nejprve si v klidu sedneme a vybereme látku a střih. Důležité jsou i detaily! Nebudete chtít jinou barvu límce? A co monogram? Nebo obšití knoflíkových dírek kontrastní barvou? Chápu, že košili na míru nevybíráte každý den, proto vám s barvami poradím a doporučím takové úpravy, aby z vás byl švihák, a ne papoušek.

Zákazníci se mnou nejčastěji konzultují správný výběr látky – promyslete si, jestli budete košili častěji nosit k obleku nebo k riflím, podle toho vybereme materiál. Zároveň často radím s barevnou kombinací látek a správným střihem košile.

Blog

Ve správně střižené košili na míru se budete cítit pohodlně a ve své kůži celý den. Ať už vás čeká důležitá prezentace nebo rodinná oslava, vždy sklidíte obdivné pohledy žen.

 

Na řadu přichází měření

Na to samozřejmě nestačí vyhrnout si rukávy, ale bude potřeba se svléknout. Měřit budeme v tílku, upnutějším tričku nebo vzorové košili. A co všechno se bude měřit? Hrudník, pas, boky a délka zad. Potom si oblečete tzv. zkouškovou košili. Právě v ní budeme hledat ideální střih a velikost. Jakmile najdeme nejbližší konfekční velikost, provádíme úpravy přímo na košili. Jsou-li rukávy příliš dlouhé, zkrátíme. Pokud je košile krátká, prodloužíme. Vymodelujeme tu nejlepší košili, která perfektně sedí a náramně sluší. Hotovo! Oblékat! A už stačí počkat zhruba 14 dní, než bude košile ušitá.

Všechny míry svých zákazníků mám uložené, takže stačí pouze jedno měření a košile si můžete objednávat online z pohodlí domova.

Blog

Šití obleku na míru je náročnější záležitost, proto se potkáme hned dvakrát. Oblek ušijeme za měsíc a na druhou zkoušku se sejdeme zhruba po 14 dnech.

 

Oblek si budete zkoušet hned dvakrát

Oblek na míru je samozřejmě náročnější záležitost, ale začátek práce na něm probíhá stejně jako u košile. Vybereme vhodnou látku, slušivý střih a originální podšívku. Budete chtít vyšít monogram? Pak se pustíme do měření. Zhruba za 14 dní si přijdete rozešitý oblek vyzkoušet. Na zkoušce oblek doladíme: vymodelujeme, zašpendlíme a zakřídujeme. Taky si budete moci zkusit, jak krásně se pohybuje v obleku šitém na míru. Finalizace obleku podle druhé zkoušky trvá zhruba dva týdny, během kterých se můžete na oblek těšit. Jeden zákazník byl dokonce tak nadšený a nedočkavý, že když si přišel oblek vyzvednout, požádal nás, jestli by se rovnou u nás nemohl do obleku převléknout. Ale ano, samozřejmě. A odcházel od nás jako švihák.

Výběr látky, střihu a měření nám zabere necelou půlhodinu.

Ať se vám naše obleky i košile krásně nosí.