Šijeme z látek nejlepších evropských výrobců

Zpět na Blog

Košile na míru má být perfektní. Každý centimetr musí sedět. Schovat břicho, podtrhnout široká ramena. Padnoucí střih a precizně změřený zákazník jsou základ. Podstatnou roli však hraje také kvalita použitého materiálu, proto si látky vybíráme osobně přímo u výrobců. Máme několik oblíbených dodavatelů, které spojuje kvalita, dlouholetá tradice a pokora vytvářet poctivý materiál.

Rakouská firma Getzner je naše srdeční záležitost

Rodinná firma Getzner se nachází uprostřed Alp v malebném městečku Bludenz, kde se mimo prvotřídních látek vyrábí i čokoláda Milka. Ano, to je druhý důvod, proč sem jezdíme tak rádi.

Založení firmy Getzner se datuje k roku 1819 a členové rodiny jsou stále ve vedení firmy. Za necelých 200 let si podnik vybudoval mezi výrobci látek obrovské renomé a dnes patří mezi největší výrobce košilových látek na světě.

Při nákupu látek vybíráme pouze dvojmo skané (někdy označované jako „two-fold“ nebo 2PLY). Tyto příze jsou ze dvou zakroucených nití, které látce dodávají jemnost, hladký vzhled a velkou pevnost. Dvojmo skanou přízi poznáte podle čísla 2 za lomítkem u jejího označení: 100/2, 140/2 nebo 200/2. A co znamená to první číslo? Označuje jemnost. A čím vyšší číslo je, tím jemnější, luxusnější, ale také dražší příze. Třeba látka označená 200/2 působí na dotek jako hedvábí.

Rakouská firma Getzner patří mezi nejprestižnější výrobce látek. Šije z nich třeba Armani nebo Prada.

Od Getznera si vybíráme neokoukané látky z egyptské bavlny s netradičními vazbami a vzory. Pokud vás nudí jednobarevné košile, je tento výrobce jasná volba. Látky firmy Getzner okouzlují i přední světové výrobce oděvů jako jsou Armani, Hugo Boss, Lacoste či Prada, kteří patří k jejich tradičním odběratelům. Stejně jako my.

Podporujeme i české výrobce

Ačkoli mnohé české textilky bohužel podlehly zahraniční konkurenci či levnějšímu dovozu oděvů ze zahraničí, některé stálice se drží. A my jim držíme palce, proto jejich látky nakupujeme. Česká Mileta se od roku 1949 stala jedním z největších evropských výrobců košilových látek. Od Milety nabízíme dvojmo skané látky v jakosti příze 100/2 až 120/2. Jedná se o prvotřídní materiály ze 100% bavlny utkané z egyptské příze. Od Milety nakupujeme jednobarevné látky a materiály vhodné pro formálnější společenské příležitosti.

Poctivé dvojmo skané látky Mileta z egyptské bavlny.

Bavlnu s příměsí hedvábí či kašmíru vyrábí v Itálii

Bez italských látek se správný krejčí neobejde. Náš oblíbený dodavatel košilových látek Testa sídlí nedaleko centra módy Milána a látky vyrábí už od roku 1919. Testa se také řadí mezi největší dodavatele košilovin na světě a zaměřuje se na špičkové inovace s důrazem na kvalitu. Jako jediný z našich dodavatelů umí vyrobit trojmo skané příze (tzv. 3PLY) a látky s příměsí hedvábí a kašmíru. Látky, které od Testy nakupujeme, mají nižší gramáž, jsou tedy vhodné na letní nošení.

Aktuálně si můžete vybrat z více než 200 druhů látek.

Ke košili ušijeme i padnoucí oblek

Látku na obleky bereme od firmy Holland and Sherry založené v roce 1836. Sídlí v Londýně v srdci „bespoke“ módy na Saville Row a vyrábí velmi kvalitní oblekové látky z vlny nebo vlny s kašmírem. Řadí se mezi nejvýznamnější světové výrobce oblekových látek.

O látkách bychom dokázali vyprávět ještě hodně dlouho. Ale to nemá smysl. Látky je potřeba si „osahat“. Kontaktujte nás a domluvme si schůzku v našem brněnském nebo pražském showroomu a vyberte si látku na svoji vysněnou košili.